May 9, 2014

DIY Ombré Hair



 Zdravím!!
Ombré vlasy jsou velkým trendem už několik let. Já jsem měla ombré vlasy už asi třetím rokem, dělané dvakrát v salóně. Poprvé jsem musela kadeřnici naučit, jak mi ho na té hlavě udělat (protože to ještě moc nikdo v ČR neznal) no a po druhé jsem za ně vyhodila spoustu peněz, ale výsledek nebyl skoro vidět. Mé milované ombré nakonec z mých vlasů skoro zmizelo, takže jsem se rozhodla na to jít sama.



Hello!
Ombré hair has been a popular trend for a couple of years now. I've had ombré hair for about 3 years and I've had it done twice in a saloon. The first time I had to teach the hairdresser, how to do it (I guess it wasn't really popular back then yet) and the second time a spent a whole lot of money on my new ombré, but the result was barely noticeable. In the end my beloved ombré has faded a lot, so I decided to do it myself. 


Po dlouhosáhlém hledání informací na internetu jsem si koupila v Rossmannu melírovací barvu na vlasy od Palette - Deluxe Super Highlights a štětec na nanášení barvy.
After searching for all the information on the internet, I bought a highlighting kit by Palette - Deluxe Super Highlights and a brush for putting on the bleach.



Můj Postup

1. Suché, nemyté vlasy jsem rozdělila  na horní a dolní polovinu. Nejprve jsem udělala spodní část, potom horní.
2. Z každé části jsem si vzala pramen vlasů (1 část vlasů mě vyšla na 4-6 pramenů), na které jsem tam, kde ombré mělo začínat, štětcem udělala barvou několik tenkých linek a zbytek pramene celý nabarvila a zabalila do alobalu. (postupovala jsem podobně jako slečna, která to popisuje v tomto videu.) 
3. Nechala jsem barvu působit 45 min - nenechávejte působit déle než 45 min, abyste si nespálili vlasy!
4. Smyla jsem barvu a nanesla masku na vlasy, která byla přidaná k melírovací barvě.
5. Smyla masku a vlasy vyfoukala fénem.





My technique

1. I split my dry, unwashed hair into upper and bottom half. First I did the bottom half, then the upper one.
2. I took a strand of hair out of the half (I did 4-6 strands of hair for each half) and I did a few thin lines with the hair color in the area, where I wanted the ombre to begin (using the brush). The rest of the hair strand I just covered in the bleach and then I covered the bleached hair strand with aluminium foil. (I used the same technique as the girl in this video.
3. I let the bleach sit on my hair for 45 mints - don't let it in your hair for more than 45 mints, otherwise your hair can get burned.
4. I washed the bleach out and put on the hair mask, which came with the highlighting kit.
5. I washed off the hair mask and blow dried my hair.






 A tady jsou výsledky!

And here are the results!


Nevšímejte si těch krámů za mnou :D
Don't mind the mess behind me :D

Jak je vidět, místy to jde trošku do oranžova, ale pro zatím nechám své vlasy žít a ty oranžové tóny opravím někdy jindy. Jen jsem chtěla dodat, že kdybych neměla trošku zesvětlené konce, vzala bych to barvení/odbarvování na dvakrát, jen po druhé bych začala barvit o něco, aby tam vznikl plynulý přechod. S výsledky jsem moc spokojená a jsem ráda, že jsem byla natolik odvážná, abych se odbarvila doma sama. Celá tahle akce mě stála asi 200 Kč, což je suprová cena :)

Pokud se někdo z vás chystá na ombré vlasy doma, držím palce! Není potřeba mít strach, i když opatrnosti není nikdy dost.. :) 



As you can see, the hair is sometimes a little bit orange, but for now I'm going to let my hair breathe a little bit and I'm gonna fix it someday in the future. I just wanted to say, that if I hadn't had the very ends of my hair bleached before, I woul bleach It twice this time, just the second time I'd start the bleaching prozess a little bit lower than before, so there is that gradual effect.
I am very pleased with the results and I am happy that I was brave enough to do it myself. This whole thing cost me about 10 dollars, which is an amazing price :)

If somebody wants to get ombre hair at home, I wish you luck! You don't have to be scared - although you can never be too careful.. :)


Berry The Blue


30 comments:

  1. Replies
    1. Ahoj, děkuju moc za poklonu, ale nemám zájem :)

      Delete
  2. Tohle se ti opravdu povedlo, vypadá to krásně:) Já sama bych asi neměla odvahu si něco takového dělat doma :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, tvůj koment mě hrozně potěšil :) Každý to má jinak - já jsem takový kutil, že si vlasy i sama stříhám :) Ale neříkám, že to pokaždé dopadlo dobře :D

      Delete
  3. je to moc krásné:) povedlo se ti to.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, jsem tak ráda za pozitivní odezvu :) Docela jsem se toho bála.. :)

      Delete
  4. wow! Tak to je vážně krásné! Plánuju, že si přes léto nechám udělat ombre, ale mám docela strach, že bych to sama doma spackala! ;) Ale na druhou stranu mám taky strach z toho, že to třeba kadeřnice nějak dotentuje a nepůjde to třeba vůbec vidět.. :/ Naprosto si nevím rady! :(
    Ale jinak máš božíí blog! ♥ A jen tak btw, jakou to máš na sobě řasenku??? Vypadá moc dobře! :D

    www.meow005.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právě že já moc dobré zkušenosti s kadeřnicema neměla, proto jsem přistoupila na barvení doma. Mohla bys třeba poprosit kamarádku nebo mamku jako asistenci, aby sis připadala jistější :) není to nijak složité.. Jinak děkuju moc za pochvalu, to mě těší, že se líbí ^-^ A zrovna na tu řasenku budu dělat v příštím článku recenzi, tak ji v něm uvidíš :)

      Delete
  5. pristane ti to ! :) ja som ombré mala ale už som si ho dala vystrihať lebo som mala zničené vlasy teraz som mám vlasy kratšie ale ešte ho trochu vidno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju mooc :) já jsem přemýšlela nad tím, že ty vlasy ustřihnu, ale nakonec jsem to ombré obnovila - na stříhání bude ještě času dost někdy v budoucnosti :D :)

      Delete
  6. sluší ti to! často po praze potkávám hodně holek, které to mají strašně špatně udělané a docela odfláklé, ale ty to máš moc hezké :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujuu, to jsem ráda, protože jsem taky potkala pár takových a bála jsem se, aby to se mnou nedopadlo stejně :D :)

      Delete
  7. máš to krásne vážne ťa obdivujem, že si si na to trúfla sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujii ^-^ já se sama divím, že jsem se tak najednou rozhodla :D

      Delete
  8. Máš moc krásné vlásky. Připomínáš mi youtuberku Zoellu. Moje nejoblíbenější, asi ji znáš, ale kdyby ne určitě na ni mrkni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc moc děkuju! Ano Zoellu znám a byla to vlastně má inspirace, takže - asi se to povedlo :D :)

      Delete
  9. Perfektny tutorial! Jedno z mala Ombre ktore sa mi naozaj velmi paci :) pozri sa urcite aj na nasu give away myslim ze ta zaujme :)

    ReplyDelete
  10. you hair looks amazing it really suits you perfectly xx Tilsie (tilsie.blogspot.se)

    ReplyDelete
  11. your hair looks amazing it really suits you perfectly xx Tilsie (tilsie.blogspot.se)

    ReplyDelete
  12. Teda klobouk dolu, takhle pěkně si udělat doma Ombre...to není nic jednoduchého. :) Máš to krásný :)

    Just Be Yourself

    ReplyDelete
  13. I love ombre hair, I'm just too scared to do it myself, for the fact that it might not suit me or just really damages my hair, but it looks absolutely gorgeous on you! xxc

    ReplyDelete

Every comment makes me very happy! Thank you ♥