October 25, 2014

Homemade Pumpkin Puree


Vždycky jsem slintala nad sušenkami a muffiny a donuty a nad vším ostatním s dýňovou příchutí, která je během podzimu úplně všude. Většina takových receptů vždycky vyžadovala dýňové pyré, které je poměrně těžké sehnat. Tak jsem na to šla jinak.. :)

Every time during fall I'm just driblling over those amazing-looking pumpkin muffins, donuts, cookies and everything else with pumpkin in it. Most of the recipes acquire pumpkin puree, which is extremely hard to find where I live. So I made it myself.. :)



1. Budete potřebovat jednu z těch malých dýní, které se prodávají v obchodech mezi zeleninou. (Ty obrovské dýně nejsou dobré)

1. You'll need one of those small pumpkins, you should find them in stores near vegetables. (The big pumpkins don't taste good)


2. Odřízněte vršek a rozpulte dýni
2. Cut off the top and cut the pumpkin in half.


3. Vydlabejte semínka a vlákna.
3. Remove the seeds and the strings.


4. Položte na plech pokrytým alobalem slupkou směrem nahoru - a péct do trouby:
200C na cca 35 minut, dokud nebude úplně měkká.
4. Place on a baking sheet covered with aluminum foil, skin facing upwards - and place into an oven: 400F for about 35 mints, just so the pumpkin is completely soft.

5. Sloupněte slupku (půjde to snadno)
5. Peel off the skin (it'll be really easy)

6. Rozsekejte v kuchyňském robotu nebo rozmačkejte vidličkou a máte hotovo! Pyré můžete zmrazit, aby se nezkazilo, nebo ho použít do nekonečně mnoha jídel!
6. Place it into a food processor or just mash it with a fork and you're done! You can freeze the puree so it doesn't go bad, or use it in some yummy recipes!


Velké plus tohohle receptu je, že přesně víte, co jíte - tím je to o chlup zdravější.
Dýňové pyré se mi moc zalíbilo a už se nemůžu dočkat, až s ním něco upeču (i když momentálně sedí v mém mrazáku, protože na pečení nebyl čas). 
Doufám že to také vyzkoušíte, protože mě samotnou překvapilo, jak dobře chutná. :)

The best thing about this recipe is, that you know exactly what you eat - so it's a little healthier.
I really adore the pumpkin puree and I can't wait to bake something with it (although it currently sits in my freezer, because there wasn't enough time for baking). I really hope you'll try this, because I myself was really surprised by the taste of it. :)



 Máte rádi jídlo s dýňovou příchutí?
Do you like pumpkin spiced food?


9 comments:

  1. Mňam, to vypadá výborně. My máme dýně domácí a já naprosto miluju polévku z nich, takže třeba takové dýňové koláčky budou taky chutnat skvěle:)

    Lucieswlife

    ReplyDelete
  2. Vypadá to moc dobře, kromě dýňové polévky jsem z dýně ještě nic nejedla :)
    Blog by Veru

    ReplyDelete
  3. I have never tried Pumpkin anything! I really need too! Xx
    oliviacherylx.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  4. Jej, vidím že nie som jediný nadšenec do tekvíc. Ja som nedávno robila taliansku tekvicovú polievku (recept u mňa na blogu) a úplne sme sa do nej zamilovali :) Musím vyskúšať aj nejaký koláč z tvojho pyré ;)

    Blonďavá Potvora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé to jsem ráda :) Tak dej vědět jestli něco s tím uděláš! :)

      Delete
  5. V živote som nič také nejedla, ale vyzerá to chutne :3

    ReplyDelete
  6. Ty jsi poklad! Zrovna dneska jsem slintala nad dýňovými sušenkami a zase na mě v popisku čekalo pyré. Konečně si je můžu udělat (a taky banánovo-dýňový chléb, muffiny, dort...). :D DĚKUJU!
    http://novakovakristyna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  7. Thank you so much for sharing, not a big pumpkin fan though

    I am following you :) Love your blog

    Candice | Beauty Candy Loves
    xoxo

    ReplyDelete
  8. neustále teď na internetu vídám dýňové recepty, ale zatím jsem si na to netroufla :)

    ReplyDelete

Every comment makes me very happy! Thank you ♥