May 29, 2014

PB2 Peanut Butter


Držet se od burákového másla daleko je pro mě těžký úkon (kdo neochutnal, nepochopí). Proto jsem si koupila burákové máslo v prášku PB2, které je velmi populární v Americe - je to přírodní burákové máslo, ze kterého bylo pomalým pražením buráků odstraněno 85% tuku, a má tak 4x nižší energetickou hodnotu (to znamená, že ho můžu sníst 4x víc, nebo?). Obsahuje pouze pražené buráky, sůl a cukr - žádné chemikálie ani pochybné přísady.


Jak to funguje?

It's a hard task for me to stay away from Peanut Butter (who didn't try, won't understand). That's why I bought the powdered peanut butter PB2, which is very popular in America - it's a natural peanut butter with 85% less oil in it -  so it has 4x less energetic value than the normal one (this means I can eat 4x more, doesn't it?). This is achieved by slowly roasting the peanuts. The PB2 only contains peanuts, salt and sugar - non chemicals or weird ingredients.

How does this work?



PB2 se jednoduše smíchá s vodou (s mlékem chutná ještě lépe) a vznikne tak burákové máslo perfektní konzistence. 
Já PB2 jím jako normální burákové máslo - tzn. například na ovesnou kaši (můj recept najdete tady), s ovocem (nejlépe chutná s banánem) nebo samotné. Chuťový rozdíl mezi běžným burákovým máslem a tímhle je téměř nepostřehnutelný. 
Tím, že si člověk sám může určit konzistenci, je PB2 výborné také jako poleva na palačinky nebo dezerty. V práškovém stavu ho lze přidávat do různých pečených dobrot a jakkoliv zvláštně to zní, chutná skvěle také v různých omáčkách, kterým dodá ten správný šmrnc - zejména v asijské kuchyni.


Já jsem z PB2 nadšená a na 100% si koupím další, až tohle balení spotřebuji (s tím tempem, s jakým ho konzumuji, to nebude trvat moc dlouho).

Můžete koupit na www.pb2.cz
Cena za 1 sklenici:
250 Kč

You simply mix the PB2 with water (it tastes better with milk) and that's how you get the peanut butter of the perfect consistency.
I personally eat PB2 like a regular peanut butter - that means for example as a topping on porridge (you can find my recipe here), with fruit (it goes well with banana) or on it's own. You can't tell the difference between the taste of the regular peanut butter and PB2.
Because you are the one, who controls its consistency, you can use it as a sweet sauce on pancake or deserts. You can add it into all kinds of baked goods and as weird as it sounds, it also tastes great in savory dishes in sauces, as it gives them a nice exotic touch - especially when cooking Asian food.

I am thrilled about PB2 and I will 100% purchase another one after I finish this one (it won't take long)

You can buy it on Ebay, Amazon or even in some health stores, if you live in the USA


Za zkoušku to opravdu stojí :)
It is worth the try :)

Blueberry



3 comments:

  1. Vždy jsem toužila ochutnat burákové máslo. Všichni si to strašně chválili, ale když jsem měla tu možnost, tak mi vůbec nechutnalo. Proto jsem věrná staré dobré Nutelle :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D 100 lidí, 100 chutí.... Ale kouzlo je hlavně v různých kombinacích burákového másla... Nejlepší s čokoládou ^-^

      Delete
  2. o tom jsem v životě neslyšela! :) klasické burákové máslo mi moc nejede a navíc se hrozně blbě maže :x tohle bych ale klidně vyzkoušela.

    ReplyDelete

Every comment makes me very happy! Thank you ♥