June 28, 2014

The Perfect Avocado: Tips & A Meal Idea


Avokádo jsem vyzkoušela poprvé snad v zimě, ale od té doby se ho nemůžu nabažit. Je nejen výborné, ale také velmi zdravé - obsahuje především zdravé tuky, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, je dobrý na pleť a podporuje srdeční činnost. Je jednou z nejlepších alternativ pro běžné máslo - konzistencí je podobné, takže ho nahradí v mnoha směrech (jak v pečení, tak i jako pomazánka na chléb).

The first time I tried an avocado was probably in winter, but since then I can't get enough of it. It is not just delicious, but it also is very healthy for you - it contains all the good fats, it helps lover the cholesterol, it's good for your skin and for your heart. It also is the best alternative to regular butter - the consistency is similar, so it can replace it in several ways (in baking as well as a simple spread on bread).




Jak na perfektní avokádo?

Avokáda mohou mít vlastní hlavu, co se dozrávání týče. Někdy vyberete v obchodě nádherné, ale později zjistíte, že až tak nádherné není a potom letí do koše. 
Důležité je nevybírat avokáda, která jsou tvrdá jako kámen. Mělo by být alespoň trošku změklé. Doma nechejte avokádo dozrát třeba na kuchyňské lince na vzduchu, dokud není výrazně měkčí, měkké na dotek. 
Jestli Avokádo nehnije poznáte tak, že sejmete stopku na jeho vrchu - když je vnitřek zelený, jste na dobré cestě. 

Zralé avokádo rozkrojte kolem pecky, a tu vyjměte (jinak se začíná kazit rychleji) a dužinu avokáda vydloubněte lžičkou. Do druhého dne by se mělo sníst (já vždycky sním půlku jeden den, druhou půlku nechám v lednici) :)


How to get the perfect avocado?

Avocados can be a little bit tricky, when it comes to the ripening process. Sometmes you pick a beautiful one in the store, but later you realize it isn't that beautiful and you have to throw it away.
It's important not to grab avocados that are hard as rock. It should be at least a little soft. Let the avocado ripen at the counter until it is really soft to touch. 
You can tell that the avocado isn't going bad by pulling away that little "belly button", the little stalk (or whatever) - if the inside is bright green, you're on a good way.

Cut the ripened avocado around the stone and remove it (otherwise it gets bad faster) and spoon out the inside of the avocado. The avocado should last 'till the next day (I always eat half of it, the other half I just keep in the fridge) :)



Já jím Avokádo nejradši na toustovém chlebu s trochou soli a pepře. Někdy přidám i plátky rajčete - a může se podávat :) Musím dodat, že to je zatím mé oblíbené zdravé jídlo.

Zkoušeli jste už avokádo? A jaké jsou dojmy?


My favorite way to eat avocados is on a toasted bread, with a little bit of salt and pepper. I sometimes add slices of tomato - and it's ready to serve :) I must say this is my favorite healthy meal so far.

Have you tried avocado before? And did you like it?


Berry The Blue



6 comments:

  1. Nezkoušela, ale tvoje fotky vypadají krásně, že bych si hned dala.
    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. moja najlepšia kamoška miluje avokádovú omáčku (neviem presne, z čoho pozostáva) a podáva ju k tým trojuholníkovým čipsovým tortillám :).

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vím, co myslíš :) Je to guacamole? Už dlouho se chystám si ho udělat, ale zatím vždycky zvítězil toast :)

      Delete
  3. vyzera to neskutočne chutne ♥ avokado som asi este ani nejedla hmmm musim to napravit

    ReplyDelete
  4. Vyzerá to úžasne :) už teraz som hladná :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    ReplyDelete

Every comment makes me very happy! Thank you ♥